Aloe

Aloe (Kumari), o fată tânără sau o virgină; denumirea de aloe a plantei provine din faptul că planta posedă şi transmite energia tinereţii şi determină regenerarea organismului feminin.

Aloe - Aloe spp; Liliaceae

Sisteme: , , , .

Indicații: , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Partea utilizată: gel (sub formă proaspătă sau ca pulbere).

Efecte energetice: amar, astringent, picant, dulce/rece/dulce. Vata / Pitta / Kapha = (Gel); pulberea va agrava Vata, cu excepţia administrării în doze mici.

Ţesuturi: acţionează asupra tuturor ţesuturilor.

Acţiuni: detoxifiant, tonic amar, regenerant, emenagog, purgativ, balsamic-cicatrizant.

Precauţii: sarcină, uter hemoragic.

Preparare: gel proaspăt, pulbere (100-500 mg).

Gelul de aloe este un tonic puternic pentru ficat si splină, pentru sânge şi sistemul reproducător femeiesc. Regulează metabolismul zahărului şi grăsimilor şi are un efect tonifiant asupra tuturor formelor de agni, enzimele digestive ale corpului; contribuie la reducerea lui Pitta. Ea este regenerativă pentru Pitta şi pentru uter. Ca tonic general, se pot lua 2 linguriţe de trei ori pe zi combinat cu un vârf de cuţit de şofran de India. Se recomandă de asemenea să fie luat în combinaţie cu apă sau suc de mere. O altă metodă de preparare este de a fierbe trei uncii de gel obţinut din o plantă proaspătă împreună cu trei uncii de apă, trei linguriţe de sare şi apoi se adaugă o uncie de zahăr neprelucrat,consumat în doze de o linguriţă. Sucurile comerciale de aloe sunt de obicei diluate şi combinate cu alţi aditivi care le pot schimba efectul.

Ca tonic nutritiv, aloe poate fi combinată cu umbra iepurelui (SHATAVARI), ca tonic amar se combină cu genţiana, iar ca detoxifiant şi emenagog cu roiba. Sucul proaspăt poate fi aplicat extern pentru răni, arsuri, herpesuri, etc. Pulberea de aloe este un laxativ puternic care trebuie să fie utilizat în cantităţi mici. Gustul pulberii este grețos şi de aceea trebuie încapsulată. Pulberea poate provoca de asemenea dureri severe şi de aceea trebuie combinată cu o plantă carminativă cum ar fi şofranul de India sau trandafirul.